17 Σεπ 2008

Πως Πρέπει να Κερδίσετε στις Εκλογές κ. Παπανδρέου

Κύριε Πρόεδρε,

Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις αλλά και το κοινό αίσθημα σας θέλουν να προηγείσθε στην προτίμηση των ψηφοφόρων. Η πρόταση εξουσίας σας, τίθεται πλέον στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των πολιτών αλλά ταυτόχρονα και στο μικροσκόπιο των πολιτικών σας αντιπάλων, εντός και εκτός ΠΑΣΟΚ.

Αναμφισβήτητα, η τρέχουσα δυσμενής για την Κυβέρνηση συγκυρία, συνέβαλλε καθοριστικά στη διαμόρφωση μιας νέας κατάστασης. Βρίσκεστε, κατά συνέπεια, στην αφετηρία ενός πολιτικού αγώνα που μπορεί να σας οδηγήσει στην ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας.

Έχει σημασία κύριε Πρόεδρε και ιδιαιτέρως για την δική σας πολιτική ιστορία, ο δρόμος που θα επιλέξετε για να διεξάγετε αυτόν τον αγώνα. Το ΠΑΣΟΚ κατηγορήθηκε συλλήβδην στο παρελθόν, για διαμόρφωση συνθηκών που εξέθρεψαν τη διαφθορά και τη διαπλοκή. Δεν αντιμετώπισε ιδεολογικό αντίπαλο, ούτε αντιπαρατέθηκε με ουσιαστικούς πολιτικούς όρους αλλά με όρους πολιτικής ηθικολογίας. Βεβαίως, η εικόνα που καλλιεργήθηκε δεν υπήρξε το αίτιο αλλά το υπόστρωμα της ήττας του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του 2004 αλλά και των επόμενων. Όπως αποδεικνύεται, η "σημαία ευκαιρίας" των καταγγελιών, της δημόσιας διαπόμπευσης προσώπων και της σωρηδόν ανάδειξης "σκανδάλων" ή και σκανδάλων, υπονομεύει μεν την εκάστοτε Κυβέρνηση, δεν παράγει όμως πολιτική και λύσεις για τα θεμελιώδη προβλήματα της χώρας μας και του λαού μας. Τα διαιωνίζει, εις βάρος των πολιτών και, το κυριότερο, εγκλωβίζει το μέλλον και την προοπτική των νέων ανθρώπων.

Έχετε τη μοναδική ευκαιρία να ανατρέψετε μια κατάσταση που δεν ταιριάζει ούτε στη χώρα μας, ούτε στην ιστορία του ΠΑΣΟΚ αλλά ούτε και στη δική σας πολιτική διαδρομή. Οι σειρήνες των ΜΜΕ και ο κυβερνητισμός που διακρίνει μέρος των στελεχών του κόμματός σας, σας εφελκύουν προς την κατεύθυνση της αντιπαράθεσης στο σκοτεινό δρόμο της σκανδαλολογίας. Μην την ακολουθήσετε. Είναι πιθανό να αναλάβετε την εξουσία μέσα από αυτό το σκοτεινό δρόμο. Η νομοτέλεια των πραγμάτων όμως, σύντομα θα σας επαναφέρει στην αντιπολίτευση, όπως τείνει να επαναφέρει σε αυτή τη θέση σήμερα, την παρούσα Κυβέρνηση.

Η εναλλαγή των κομμάτων στην εξουσία είναι συστατικό στοιχείο της Δημοκρατίας, όταν πραγματοποιείται με πολιτικούς όρους, μετά από ουσιαστική πολιτική αντιπαράθεση και όχι από άχαρη σύγκριση εισοδημάτων πολιτικών προσώπων και συζύγων. Η οικογένεια από την οποία προέρχεστε συνέβαλε τα μέγιστα στην πολιτική χειραφέτηση της ελληνικής κοινωνίας. Όταν ο λαός εκχωρούσε την εντολή διακυβέρνησης στον παππού σας και αργότερα στον πατέρα σας, το έκανε διότι πίστευε στην πολιτική τους ικανότητα και στον πατριωτισμό τους. Αυτήν την παράδοση και αυτό το σπάνιο πολιτικό κεφάλαιο μην το αναλώσετε για να γίνετε ευκαιριακός διαχειριστής μιας διακυβέρνησης που θα εκλεγεί ως "εκ των δύο κακών το μη χείρον".

Κύριε Πρόεδρε,
Το πραγματικό ύψος του- περίφημου-πήχη δεν το ορίζετε ούτε εσείς, ούτε ο Πρωθυπουργός αλλά ούτε και οι παροικούντες της εξουσίας και της πολιτικής. Το ορίζει η ιστορία και η ελπίδα για το μέλλον. Μην υποκύψετε σε όσους σας υπόσχονται ότι θα πνίξουν τη χώρα σε έναν επικοινωνιακό ορυμαγδό "κίτρινων" και "γκρίζων" μηνυμάτων, προκειμένου να σας λειάνουν το δρόμο προς τον Πρωθυπουργικό θώκο. Παρουσιάστε το πρόγραμμά σας και τις πολιτικές σας θέσεις, αντικρίζοντας με ειλικρίνεια τους πολίτες αυτής της χώρας. Αγνοήστε κάθε τι που δεν αρμόζει στον πολιτικό σας πολιτισμό. Κάποτε, ο πατέρας σας έδωσε πίσω "την Ελλάδα στους Έλληνες". Κάντε το ίδιο. Μην τη χαρίσετε στους τυχοδιώκτες της ιστορίας.

Με Σεβασμό και εκτίμηση,

tyxaios


3 σχόλια:

Mike είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Mike είπε...

Συγχαρητήρια για την ανάρτηση αυτή. Μάλλιασε και η δική μου γλώσσα να τα λέω:
Τα Σκάνδαλα και η Πολιτική Ατζέντα

Ανώνυμος είπε...

oraios kai ego sumfono .
miliste k. proedre me apla logia ston kosmo kai parousiaste to progrmma sas gia na kerdisete tin empistosuni mas . ola sto internet kai mi fobaste tipota.
kali arxi.