10 Ιαν 2011

Μπορεί ο Φιτς να Κρυφτεί Πίσω από τον Πάγκαλο;

    Σου 'χω ξαναγράψει, μέχρι που γίνηκα κουραστικός, σχετικά με τη μη-πολιτική αυτής της Κυβέρνησης. Και για τα επικοινωνιακά τερτίπια, γεννήματα του Μνημονίου, με τα οποία - κωμικά πολλές φορές - προσπαθεί να υποκαταστήσει την αδυναμία να ξεκολλήσει το τιμόνι από την πορεία που οδηγεί σε βράχια.
     Αλλά από την άλλη κι ο Σαμαράς μοιράζει άδεια πουκάμισα, γιομίζοντας τίτλους και οφίτσια τη δική του παιδική χαρά. Οπότε με τι ν' ασχοληθώ; Είπα λοιπόν να σου επισημάνω, μπας και δεν το 'χεις υποψιαστεί, το καινούριο "παιχνιδάκι" των ημερών.
     Εν ολίγοις, τα οικονομικά μαυρίζουν κι άλλο - πόσο θα με ρωτήσεις, πολύ θα σου απαντήσω - και το επόμενο "βαρύ" χτύπημα έρχεται από τους Οίκους αξιολόγησης. Δεν θα σου πω λεπτομέρειες, σου τα έγραψα πολλές φορές πως και τι. Απλά σου υπενθυμίζω ότι επίκειται -ως προάγγελος των εξελίξεων - νέα και "βαριά" υποβάθμιση.
     Ο Πάγκαλος λοιπόν όπως όλα δείχνουν, ετοιμάζεται ν' αποπεμφθεί. Μόνος του θα παραιτηθεί, ο Γιώργος θα τον διώξει δεν το ξέρω. Όλες οι ενδείξεις όμως δείχνουν ότι η νέα υποβάθμιση έρχεται και βεβαίως με κάποιο τρόπο πρέπει να "περάσει" στα δεύτερα των ΜΜΕ. Κι εδώ θα έρθει και θα "δέσει" με την αποπομπή του Αντιπροέδρου, για να κερδίσει κι άλλους πόντους το προφίλ του "Γιώργου του Τουρκοφάγου" που δε σηκώνει μύγα στο σπαθί του.
     Τόσο οφθαλμοφανές, τόσο χοντροκομμένο που προκαλεί μειδιάματα.
     Αλλά από την άλλη τόσο "ΠΑΣΟΚικό" τέχνασμα, αφού - όπως πάλι έχουμε ξαναπεί - μόνο ο πολύ σκληρός πυρήνας ψηφοφόρων έχει απομείνει στο πάλαι ποτέ κραταιό Κίνημα. Και η γενική εκτίμηση παραμένει: το επικοινωνιακό παίγνιο της Κυβέρνησης μέχρι τις επικείμενες εκλογές αναγκαστικά θα έχει ως στόχο τη συγκράτηση των διαρροών οπαδών από τον "σκληρό πυρήνα".
     Ο Αντιπρόεδρος όντως θα "σηκώσει αμαρτίες" αφού στις επόμενες εκλογές πολύ δύσκολα θα ήταν και πάλι υποψήφιος, οπότε και η "πολιτική του εξουδετέρωση" μόνο στην ούτως ή άλλως τρωθείσα υστεροφημία του θα αντανακλούσε.
     Για να δούμε λοιπόν: Μπορεί να κρυφτεί ο Fitch πίσω από τον Πάγκαλο;


Δεν υπάρχουν σχόλια: