9 Ιαν 2011

Τι κι αν με Βρίζει ο Πάγκαλος; Μ' αγαπάει ο Ερντογάν!

    Ναι, έτσι είναι αγαπημένε αναγνώστη. Οι ανεξέλεγκτες παρενέργειες της κρίσης έφτασαν τα πράγματα στο εντελώς ξεκούδουνό τους: Από τη μια ο Πάγκαλος να με λέει διεφθαρμένο και κοπρίτη κι από την άλλη ο Τούρκος Πρωθυπουργός να με αποκαλεί φίλο ελληνικό λαό!
Κι ο Γιωργάκης έγινε Γιώργαρος μέσα σε μια νύχτα και το σκέφτηκε πολύ λέει αν θα πάει στην γείτονα γιατί πολύ τον στεναχώρησαν οι παραβιάσεις των πετούμενων του καρντάσι.
    Αλλά και πάλι εδώ σ' αυτό το ιστολόγιο διάβασες πρώτα για τα παιχνίδια που θα παίξουν Τούρκοι και Γερμανοί το Γενάρη. Στο ξαναγράφω για να πάρεις μπροστά:
    "Αρχίζει λοιπόν και αποκρυσταλλώνεται ο εσωτερικός συμβολισμός, όπου Γερμανία, Τουρκία και Ελλάδα εισέρχονται σε ένα μυστηριώδες παιχνίδι του Ιανουαρίου.
     Και αφού αρχίσαμε τα παραμύθια, ας μην ξεχνάμε ότι τα PIGS (Portugal, Ireland, Greece, Spain) τα γουρουνάκια ελληνιστί τα κυνηγάει ο κακός λύκος. Ένας λύκος βέβαια - ένας γκρίζος λύκος - είναι και το έμβλημα των Τούρκων εθνικιστών, από ένα τουρκικό μύθο. Κι για όσους αναρωτιούνται για τη σχέση Γερμανών και Τούρκων στην Ιστορία, που χρονολογούνται από το 1880, να θυμίσουμε τον Γερμανό Στρατηγό Φον ντε Γκολτζ ο οποίος τελικά μετονομάστηκε σε  Γκολτζ Πασάς, αφού πολέμησε εναντίον των Βρετανών στη Μεσοποταμία ως επικεφαλής των Οθωμανών Τούρκων το 1915.
    Αυτά λοιπόν για το θέμα της τρίτης δόσης και για να δανειστούμε ολίγη από τη γερμανική θυμοσοφία:"Ein Unglück kommt selten allein" που θα πει "Μια συμφορά σπάνια έρχεται μόνη." Από τις 18 του Νοέμβρη σου τα έγραφα ΕΔΩ.

    Ιδού λοιπόν που κάποια αόρατη μάγισσα Κίρκη μπορεί να κάνει τα "γουρουνάκια" - τα PIGS - να αισθάνονται για λίγο "λύκοι" και να τα βάζουν με τους "γκρίζους" συναδέλφους τους.
    Λέτε η Μέρκελ να είναι η "μυστική" Κίρκη που μεταμόρφωσε το Γιώργο μας σε Γιώργαρο;
    Δεν αποκλείεται. Εξάλλου το Merkel παράγεται από το λατινικό malleus που σημαίνει σφυρί. Και βέβαια στη Γερμανία -που αλλού!- το  1487 κυκλοφόρησε το έργο "Σφυρί των Μαγισσών" το γνωστό "Malleus Maleficarum". Μια άλλη εκδοχή όμως θέλει το Merkel να προέρχεται από το επίσης λατινικό Marcus ή Mart-kos που σημαίνει "αυτός που αφιερώθηκε στο (θεό) Άρη". Το θεό του Πολέμου! Διαλέγεις και παίρνεις!
    Οι Γερμανοί λοιπόν διαμορφώνουν την ατζέντα των ελληνοτουρκικών κι άσε τους άσχετους να νομίζουν ότι ο Γιώργος με τον Ερντογάν θα γίνουν οι σεΐχηδες της Μεσογείου, βγάζοντας πετρέλαια, λάδια, ξύδια και μπουγαδόνερα. Οι Βόρειοι έχουν άλλα σχέδια. Η Μέρκελ επισκέπτεται την Κύπρο - η πρώτη Καγκελάριος που το κάνει - μετά την επίσκεψη του Γιώργου στο Ερζερούμ και με ήδη διαμορφωμένο ένα κλίμα. Κι έτσι γίνεται και θα γίνει ακόμη περισσότερη ορατή η πολιτική επικυριαρχία των Γερμανών στην μετα-ΔΝΤ εποχή στο τρίγωνο Ελλάδα-Τουρκία-Κύπρος. Πρόσθεσε και την επίσης φαινομενικά άσχετη ιδέα περί "φράχτη" στον Έβρο - οπωσδήποτε γερμανικής εμπνεύσεως-  και θα καταλάβεις όλη την εικόνα. Τι; Δεν την έπιασες ακόμα;
      Μα είναι προφανές ότι οι Γερμανοί διαμορφώνουν ένα σκηνικό "ελεγχόμενης ανισορροπίας" στη γειτονιά μας, προετοιμάζοντας τις συνθήκες για την "μετα-πτωχευτική" ή για να είμαι πιο πολύ στην αποδεκτή ορολογία, "μετα-αναδιαρθρωτική" εποχή της χώρας μας αλλά και των ευρύτερων νέων ισορροπιών που αναγκαστικά θα προκύψουν. Το γνωστό τρίγωνο Ελλάδας-Τουρκίας-Κύπρου θα ενώσει τις "τύχες" του ακόμη περισσότερο, με το κέντρο βάρους αυτού του τριγώνου να μετακινείται ολοένα και πιο πολύ προς την πλευρά της -παλιάς γνώριμης των Γερμανών - Τουρκίας. Τα υπόλοιπα είναι προς λαϊκή κατανάλωση και σινερομάντζα.
      Εσύ από την άλλη μη λησμονήσεις ότι εντελώς "τυχαία" η Μέρκελ την ημέρα που η Ελλάδα θα βγει για δανεισμό από τις αγορές με έντοκα γραμμάτια, θα βρίσκεται στην Κύπρο. Κι από εκεί θα κάνει τις όποιες δηλώσεις και για τα επιτόκια που θα αντιμετωπίσεις...


Δεν υπάρχουν σχόλια: