6 Αυγ 2008

Έκτακτη Είδηση: Ο Γιώργος Έκλεψε το Λαγοπόδαρο του Κώστα!

Δεν μπορείς να γράψεις πέντε σοβαρές κουβέντες πολιτικής ανάλυσης, με τον ιδρώτα να τρέχει στα δάχτυλά σου και το θερμόμετρο να κορδώνεται περήφανο για το ύψος που πήρε. Θα μου πεις ότι παίζει να μην μπορείς να γράψεις σοβαρές κουβέντες έτσι κι αλλιώς αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία.

Γεννάγανε και τα κοκόρια του Καραμανλή. Ό,τι κι άν έκανε, ό,τι κι αν έλεγε, το ταμπελάκι του "καταλληλότερου" τόχε σίγουρο. Κολλημένο στο κούτελο βρε παιδί μου. Τι σίγουρο δηλαδή, με το ΠΑΣΟΚ να ομφαλοσκοπεί μέχρι να πιάσει η μύτη του στέρνο, το παιχνίδι είχε καταντήσει πιο ανιαρό κι από μάθημα Θρησκευτικών με απαλλαγή από τον κηδεμόνα σου. Μετά ήταν που τραντάχτηκε ο Γιώργος από το πέσιμο με το @#$%ποδήλατο και άραξε στο κρεβάτι του πόνου και είδε το φως το αληθινό! Τι κάνεις άμα δεν μπορείς να νικήσεις τον αντίπαλό σου; Άμα σε έχει ρίξει στο καναβάτσο και σου πετάγεται κι ο Μπένι σφοντύλι και βαριανασαίνεις ωσάν την ετοιμόγεννη κάλπη; Γιατί η κάλπη είναι γκαστρωμένη, αυτό το ξέρουν όλοι πια.

Και τη βρήκε ο Γιώργος την απάντηση: Δεν αφήνεις ούτε τον εχθρό να νικήσει! Δεν κερδίζεις εσύ; Ε, να μην νικήσει ούτε αυτός! Δεν μαζεύεις εσύ τα κουκιά για να κάτσεις στο γκουβέρνο και να είσαι αγάς; Ε, βάζεις το χέρι στο σακούλι του άλλου και του σκορπίζεις και τα δικά του κουκιά στις ρούγες να τα τρώει ο πάσα εις. Και είπε ο Γιώργος: "Χαλαρή ψήφος στις Ευρωεκλογές και γαία πυρί μειχθήτω!". Και για να στο δώσω να το καταλάβεις καλύτερα, ο Γιώργος μίλαγε όχι μόνο στους πασόκους που, όσο και να το κάνεις, μια χαλαρότητα την έχουνε κομμάτι. Σε όλους τα είπε και όλους τους συμβούλεψε. Ναι ρε και σένα! Ψήφα ό,τι γουστάρεις σου λέει. Και ΣΥΡΙΖΑ και Οικολόγους και Πράσινους και Μπορδοροδοκόκκινους και λαμέ άμα θέλεις. Αλλά γιατί; Γιατί μάτια μου εκείνο που μετράει στην πολιτική είναι η επόμενη μέρα. Όλα τα άλλα είναι μπαρμπούτσαλα. Και την επόμενη των Ευρωεκλογών κι άμα οι τυφλοί Τειρεσίες των γκαλοπατζήδων επαληθευτούν, η ΝΔ - που ναι και περήφανη και ντούρα και καλονοικοκυρά - θα κάθεται και θα κοιτάζει τα άλλα παιδάκια που δεν θα την παίζουνε! Κι άμα δε σε παίζουνε τα παιδάκια... άστα. Πάνε στη μάνα σου και ζήτα της να σε πάει για σουβλάκι στο Μπαϊρακτάρη να καρδαμώσεις να γυρίσεις μετά στην αλάνα να τα κλωτσομπουνιάσεις.

Όμως, έτσι και η πτωχή πλην τιμία ΝΔ κάτσει σε κανά 38άρι τα εκατό κι έτσι και ούλα τα άλλα κόμματα -ΣΥΡΙΖΕΣ, Πρασινόριζοι και τα τοιαύτα, μη φανταστείς ότι σου λέω για ΚΚΕ και τέτοια, όοοοχι-δούνε τη μπίλια -στη σούμα, αλλά έτσι είναι αυτά - σε κανά 42, τότε οι γαβριάδες θα κάτσουνε και θα σκεφτούνε " μωρέ τι να κάνουμε... τι να κάνουμε..." και τότε θα βγει ο Γιώργος μπροστά και θα φωνάξει "Τσούρμο, δεν παίζουμε ένα παιχνίδι που λέγεται Κυβέρνηση;".

Ώπα, ρε μάγκα θα μου πεις! Ρε χαμένε, Ευρωεκλογές θα χουμε όχι Ανάσταση να βάψουμε αυγά και να αλλάξουμε και τιμονιέρη. Ναι, θα σου πω εγώ αλλά κάτσε εσύ στο Μαξίμου, με το Γιώργο και τον Αλέξη και τ' άλλα παιδάκια να σου την πέφτουνε όποτε σκας μύτη και να σε κράζουνε "Κύριε, κύριε...δεν είστε πλειοψηφία στο εκλογικό σώμα...εμείς είμαστε... και κυβερνάτε με δυσαρμονία μεταξύ εκλογικού σώματος και κοινοβουλευτικής αντιπροσώπευσης...". Όχι ότι σε πειράζει, αλλά να μωρέ είναι και οι ξένοι μουσαφιραίοι που θα ρωτάνε: "Κώστας... γουατ αρ δις μπόις;" Και συ τότε τι θα λες; Και θα ξαναρωτάει ο μουσαφίρης ο ξένος:" Κόστας, ντου γιου φιλ στρονγκ τουντέι;". Τι θα πεις εεε;

Αυτά σκέφτηκε ο Γιώργος. Και μετά, τσουπ! Με ένα σμπάρο δύο τρυγόνια! Ρίχνω τον Κώστα, κουμαντάρω την αριστερά - κι αν δε μου κάτσει... μια ζωή θα της το κοπανάω: "βρε ουστ! που αφήσατε τη Δεξιά να κυβερνάει με μειοψηφία στο Λαό, αχαΐρευτοι!" - και - εδώ είναι το καλύτερο!- ξεμπερδεύω μια και καλή με το Μπένι, την Άννα και κάτι άλλα σχολιαρόπαιδα: "Τι; Αχ Ευάγγελέ μου δεν περισσεύει Υπουργείο ρε συ! Έπρεπε να τακτοποιήσω κάτι παιδιά από τη Σιέρρα Λεόνε! Άσε Βαγγέλη...τραγική ιστορία θα σε πάρω πίσω να στα πω ρε συ!". Γιατί έτσι είναι. Τους δικούς σου ανθρώπους δεν τους προσέχεις, αλλά στολίζεσαι για να υποδεχτείς τους ξένους. Κατάλαβες τώρα γιατί του Γιώργου του λένε - από το ΠΑΣΟΚ - "μη" και "όχι" στις συνεργασίες και "τι πράματα είναι αυτά" και "θα δούμε ποιον ηγέτη θα χει η κεντροαριστερά" και τέτοια; Γιατί ξέρουν οι μεγαλο-πασόκοι ότι έτσι και τα πράματα έρθουνε όπως σου τα λέω, τότε ο Γιώργος θα τους καθαρίσει σαν αυγά.

Γι΄αυτό σου λέω. Μην ακούς τι σου λένε. Ο Γιώργος έπεσε από το ποδήλατο γιατί είδε ένα λαγοπόδαρο στο δρόμο. Είχε πέσει από τον Κώστα! Και το μάζεψε. Άντε και καλές διακοπές!

Δεν υπάρχουν σχόλια: