20 Ιουν 2012

Έχω Γεμίσει Καθρεφτάκια και Χάντρες...


...από την εποχή των "Βάσεων που έφευγαν", μέχρι την "Ισχυρή Ελλάδα", την "Επανίδρυση του Κράτους" και το "Λεφτά Υπάρχουν" μέχρι σήμερα που ο Σαμαράς ανέλαβε τα καθήκοντα του Πρωθυπουργού της χώρας και καμώνεται τον ελπιδοφόρο.
Δυστυχώς, δεν αναμένεται να αλλάξει η μεγαλειώδης παράδοση που θέλει αυτή η χώρα να αποτελεί ένα τεράστιο πεδίο συναλλαγής μεταξύ πολιτών και εξουσίας, μεταξύ κομμάτων και κομματικών πελατών.
Ναι, ο πολιτικός εκείνος που τα τελευταία δύο χρόνια αρνήθηκε να αντικρίσει κατάματα την κατάσταση και να υπερασπιστεί στοιχειωδώς τις αξίες της ελεύθερης οικονομίας μετακινούμενος με ευκολία από την κατάργηση του Μνημονίου μέχρι την πλήρη υπεράσπισή του, βρίσκεται πλέον στην ηγεσία της χώρας.
Καταφανώς προσκείμενος μόνο στο κομματικό και βεβαίως στο πολιτικό του συμφέρον, άλλαζε θέσεις γύρω από έναν κοινό πυρήνα, μια στενή κομματική λογική:διαφοροποιούμαι από τον κατά την περίσταση αντίπαλό μου -πριν ο Παπανδρέου και κατόπιν ο Τσίπρας - με μόνο στόχο να διατηρήσω την πρώτη θέση στα εκλογικά ποσοστά.
Από Ζάππειο σε Ζάππειο, η οικονομική του πολιτική προσαρμοζόταν σε ολοένα και πιο λαϊκίστικες και κρατικίστικες θέσεις.
Λόγος παλαιοκομματικός, πολύ εύκολα αποδεκτός από μια κοινωνία που έχει εκπαιδευτεί όλα αυτά τα χρόνια να ακούει μόνο αυτού του είδους τη ρητορική.
Μίλησε για όλα εκείνα που είτε δεν μπορεί, είτε δεν πρέπει να κάνει σε μια κοινωνία που άλλοτε δε θέλει και άλλοτε δεν μπορεί να ακούσει κάτι διαφορετικό.
Υποσχέθηκε χιλιάδες θέσεις εργασίας, κραύγαζε στο Ζάππειο πριν λίγες ημέρες ότι ο "επιχειρηματίας είναι φίλος" -γιατί να χάσουμε λίγες παραπάνω ψήφους αφελών; - ενώ ταυτόχρονα υποσχόταν να μεγαλώσει και να διευρύνει ένα κράτος αποδιοργανωμένο και μια δημόσια διοίκηση πηγή όλων των δεινών της χώρας. Ναι. Υποσχέθηκε Ειδική Υπηρεσία απεμπλοκής Επενδύσεων,Γενική Γραμματεία Εξωστρέφειας και Έκτακτο μηχανισμό από ειδικούς, που θα παρακολουθεί τι προχωράει και τι όχι, πού μπλοκάρει και τι εισηγείται για να το ξεμπλοκάρουμε. Με απευθείας λογοδοσία στον ίδιο τον Πρωθυπουργό!
Θα χτυπήσει το κράτος με περισσότερο κράτος!
Και βέβαια έχει υποσχεθεί "χρυσή εφεδρεία" για στρατιές δημοσίων υπαλλήλων (κανονικά αυτό λέγεται άδεια μετ' αποδοχών!) και οπωσδήποτε αύξηση μισθών και συντάξεων σε ειδικές κατηγορίες.

Αν αυτά δεν είναι κι άλλα καθρεφτάκια κι άλλες χάντρες για τη συλλογή μου τότε τι είναι;
Αλλά ας μιλήσουμε σοβαρά.
Η παρούσα Κυβέρνηση δεν αποτελεί παρά τη σύμπραξη όλων εκείνων των κομματικών δυνάμεων που γιγάντωσαν και προστάτεψαν και εξακολουθούν να προστατεύουν τους κομματικούς τους στρατούς, τους υπαλλήλους χιλιάδων θέσεων στον αδηφάγο δημόσιο τομέα, τους συνδικαλιστές δεκάδων άχρηστων ΔΕΚΟ και τους προστατευμένους επαγγελματίες και επαγγέλματα.
Ένωσαν τις δυνάμεις τους σε μια τελευταία προσπάθεια να περισώσουν τον κρατισμό που τους εξέθρεψε, τους ανέδειξε πολιτικά, τους διατηρεί στο προσκήνιο. Τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και τα κόμματα που σήμερα μετέχουν στην Κυβέρνηση, στην πραγματικότητα ανταγωνίστηκαν για το ποιος θα προστατέψει καλύτερα και πιο αποτελεσματικά αυτό το σαθρό πελατειακό σύστημα. Ποιος θα περισώσει τις περισσότερες κρατικές θέσεις, ποιος θα αφήσει τα περισσότερα επαγγέλματα κλειστά, ποιος θα διατηρήσει τις περισσότερες ΔΕΚΟ στην καμπούρα του Ελληνικού Λαού.
Νίκησαν εκείνοι που υποσχέθηκαν ότι θα το επιτύχουν αυτό διατηρώντας παράλληλα τη χώρα στο κοινό νόμισμα. Ο Αλέξης απλά έλεγε την αλήθεια ότι αυτό δε γίνεται και θα έκανε ό,τι μπορούσε να μην αλλάξει τίποτα αλλά δεν μπορούσε να εγγυηθεί και την παραμονή της χώρας στο ευρώ.
Οι νυν κυβερνώντες -υπερβαίνοντας κι αυτήν ακόμα την κοινή λογική - πήγαν ακόμη πιο πέρα.
Ο Θεός να μας φυλάξοι. Και δεν είναι ορθογραφικό λάθος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: