11 Οκτ 2011

Επιχείρηση Μπέρνχαρντ: Οι Γερμανοί την Ξέρουν τη Δουλειά...

Μαθαίνουμε από την Ελληνική Wikipedia:
Η Επιχείρηση Μπέρνχαρντ (γερμ. Unternehmen "Bernhard", αγγλ. Operation Bernhard) ήταν το κωδικό όνομα ενός σχεδίου των Ναζί, που αναπτύχθηκε κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου από το Κεντρικό Γραφείο Ασφαλείας του Ράιχ (RSHA) και την SS με στόχο την αποσταθεροποίηση της βρετανικής οικονομίας. Οι Ναζί σχεδίαζαν την αποσταθεροποίηση αυτή με το να "πλημμυρίσουν" την παγκόσμια αγορά με πλαστά χαρτονομίσματα των 5, 10, 20 και 50 λιρών. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη επιχείρηση παραχάραξης που έχει καταγραφεί στην παγκόσμια ιστορία!


Το ξέρουν καλά το παιχνίδι των νομισμάτων οι Γερμανοί και δεν διστάζουν ούτε μπροστά στις δυσκολίες ούτε μπροστά στον όγκο ενός εγχειρήματος αποσταθεροποίησης ολόκληρων κρατικών οικονομιών.


Παρατηρείς τις ομοιότητες με σήμερα; Οι Γερμανοί υποβαθμίζουν με τη στάση τους τις αξίες του Νότου - γη, ακίνητα, επιχειρήσεις, εργατικό δυναμικό - ταυτόχρονα προκαλούν αποσταθεροποίηση των τραπεζών παγκοσμίως διατηρώντας εσκεμμένα ενεργή την ευρωπαϊκή κρίση χρέους και άρα επιτείνοντας τις αμφιβολίες σχετικά με την έκθεση της κάθε τράπεζας ή ταμείου σε ομόλογα ή σύνθετα προϊόντα των PIIGS. Διατηρώντας όμως το δικό τους ΑΑΑ ως πιστολήπτική ικανότητα, έχουν στη διάθεσή τους τα απαραίτητα φθηνά κεφάλαια από την ελεύθερη αγορά ώστε να εκμεταλλευθούν αυτές τις ευκαιρίες αγοράζοντας φθηνά. Με τα λεφτά που θα αναγκαστούν να επενδύσουν τα αγγλωσαξωνικά funds οι Γερμανοί θα αγοράσουν σε χαμηλές τιμές το Νότο. Και γιατί τα αγγλοσαξωνικά; Μα γιατί με τη στάση τους οι Γερμανοί προκάλεσαν στην ουσία την απώλεια του ΑΑΑ από την οικονομία των ΗΠΑ. Οπότε που θα κατευθυνθεί η ρευστότητα; Στο Βορειοευρωπαϊκό ΑΑΑ!

Σε μια πιο μοντέρνα βερσιόν της Επιχείρησης Μπέρνχαρντ λοιπόν, οι Γερμανοί φύτεψαν μια τοξική βόμβα κρατικού χρέους στους ισολογισμούς των τραπεζών εκατέρωθεν του Ατλαντικού, γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι οι ίδιοι μπορούσαν να αντέξουν στην "έκρηξη"και βεβαίως γνωρίζοντας ότι αυτοί ελέγχουν και το κουμπί της πυροδότησης, αφού με γερμανική ευθύνη και εποπτεία αναβάλλονται σχέδια διάσωσης, συμβούλια κορυφής ματαιώνονται ή επιβάλλονται λύσεις. Οι ΗΠΑ έχασαν το ΑΑΑ, οι Βρετανοί εφαρμόζουν ήδη προγράμματα λιτότητας και το πεινασμένο χρήμα θα στραφεί στην αγκαλιά του τριπλού Α της Βόρειας Ευρώπης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: