1 Αυγ 2011

Κωδικός Πελοπόννησος: Από Το Κρυφό Ημερολόγιο.

Κάπου στην Αθήνα, καλοκαιράκι του 2011...


Μίλησα με Γιώργο. Πάμε καλά μου είπε. Δεν μπόρεσε να μιλήσει περισσότερο, αναποδογύρισε το κανό και το κινητό έπεσε στο νερό, απ' ότι κατάλαβα. Άκουσα το πλαφ! Πρόλαβα να ακούσω την τελευταία φράση πριν διακοπεί η επικοινωνία μας: "...δεν πουλάμε Πελοπόννησο...". Προφανώς συνθηματικό. Πρέπει να το ψάξω περισσότερο. Το γκούγκλαρα αλλά δεν βρήκα και πολλά. Ψάχνω κι άλλους κυβερνητικούς στο τηλέφωνο. Τζίφος. Πετυχαίνω στελέχη του Οικονομικών. Προσπαθώ να τους ψαρέψω. "Υπάρχει σχέδιο αλλά βάζουμε λεπτομέρειες" ακούω. Ρωτάω για τον "κωδικό Πελοπόννησο". Παγωμάρα από την άλλη άκρη. Χτύπησα νεύρο φαίνεται. "Άκου, ξέρεις η Τρόικα πρέπει να πάθει πλάκα, θα φάει ήττα λέμε...ετοιμάζουμε κάτι πολύ δυνατό μη λέμε περισσότερα...πάντως Πελοπόννησο όχι, δεν πουλάμε ό,τι είπατε με τον Πρόεδρο". Οι σφυγμοί μου ανεβαίνουν. "...τους πετάμε για ξεκάρφωμα την απεργία των ταξί και κάνουμε ντρίμπλα με το νέο φορολογικό για να τους πέσει η μασέλα όταν δουν τις αποκρατικοποιήσεις...". Ομολογώ ότι δεν κατάλαβα και πολλά. Πάντως κάτι υπάρχει...σίγουρα. Ρωτάω για έσοδα, προϋπολογισμό, νέα μέτρα. "Όλα υπό έλεγχο", ακούω."Και οι αποκλίσεις;" αναρωτιέμαι μπας και μάθω κάτι παραπάνω."Όλα μέρος του σχεδίου, για ξεκάρφωμα ξέρεις...Ετοιμάζουμε φιέστα για την επιτυχία του Γιώργου στις Βρυξέλλες" μου απαντούν. "Θα ξαναπάει σύντομα;" ρωτάω αφελώς."Καλά, δεν έμαθες τίποτα για το ευρωπαϊκό σχέδιο που πέτυχε ο Γιώργος;". Κλείνω τηλέφωνο και σκέφτομαι


Έφυγα από γραφείο αγχωμένος. Κάτι παίζεται και πρέπει να το βρω. Φτάνω σπίτι και βρίσκω τα τηλέφωνα από γαλάζιους. Ξεκινάω επαφές. "Εμείς είμαστε έτοιμοι για όλα...", μου λένε. "Για εκλογές, δημοψήφισμα, πρόταση μομφής, ρεκτιφιέ, πόκα, μπιρίμπα...και Πελοπόννησο και Εύβοια και ό,τι νάναι". Προσπαθώ να ξεχωρίσω κάτι για οικονομία, εξελίξεις κλπ. "Ο Αντώνης θα του πάρει την Κυβέρνηση όταν γίνουν εκλογές και ό,τι κι αν είναι αυτό που ρωτάς, θα ξεκινήσει επαναδιαπραγμάτευση με τους ξένους αμέσως...". Δεν πρόλαβα να ρωτήσω αν έχει κάτι στο μυαλό του και η απάντηση ήρθε στα καπάκια:"Δε χρειάζονται πολλά-πολλά, τον ξέρεις τον Αντώνη θα τους τα πει χύμα, δεν είναι κανένα μόμολο...θα τους πατήσει τους Τροϊκάνους!". Προφανώς δε θέλουν να πουν περισσότερα και μου κόβουν μ' αυτό τον τρόπο τη συζήτηση. Οπωσδήποτε κάτι ξέρουν...δε μπορεί! Μιλάω με ανθρώπους "κοντά στον Πρόεδρο". "Σαχλαμάρες, η Νέα Τάξη Πραγμάτων βάλθηκε να μας αλώσει αλλά δε θα τους περάσει..." μου λένε."Τι Πελοπόννησος και κουραφέξαλα...". "Το σχέδιο το σωστό είναι Θερμοπύλες...". Μπερδεύτηκα περισσότερο. Που κολλάνε οι Θερμοπύλες;


Το άγχος μου έχει φτάσει στο κατακόρυφο. Αποφάσισα να μιλήσω και με άλλα πολιτικά στελέχη. Αν υπάρχει κάτι, θα το 'χουν ακούσει. Ξεκινάω από τα δεξιά προς τ' αριστερά. "Μην το ψάχνεις. Καθαρά κόλπο των Ιλλουμινάτι. Ή των Μπίλντμπεργκ. Κι εμείς το διερευνούμε...αλλά μάλλον Ιλλουμινάτι. Βρωμάει από μακρυά..." ακούστηκε από την άλλη άκρη της γραμμής. Ρώτησα για λεπτομέρειες. "Κοίτα, υπάρχει προφητεία γι' αυτό το θέμα σίγουρα. Μάλλον του γέροντα Ζατρίκιου...βέβαια μπλέκονται μέσα και Ρώσοι, Πούτιν, κάτι Άραβες λεφτάδες, λίγο οι Κινέζοι- λίγο όμως αυτοί - και οπωσδήποτε οι 'Εψιλον". Είχα ακούσει για το Ζατρίκιο. Αλλά δεν μπορούσα να θυμηθώ τι ακριβώς. Πάντως, το μυστήριο μεγάλωνε. Προσπαθούσαν να με μπερδέψουν όλοι. Πήγα πιο αριστερά και κάλεσα το τηλέφωνο ενός γνωστού από τα παλιά: "το χρέος είναι ψεύτικο σύντροφε...", συνήθεια του συνομιλητή μου να με αποκαλεί "σύντροφο" απ' τα φοιτητικά μας χρόνια."Ψεύτικο;" ρωτάω για να συνεχίσω τη συζήτηση, αφού ήξερα τι πρεσβεύει αλλά εγώ καιγόμουν να μάθω για το "σχέδιο Πελοπόννησος". "ναι ρε, δε θα το πληρώσουμε είναι κανονισμένο. Θέλουν να μας πάρουν τα πετρέλαια, τα φυσικά αέρια κι ένα κοίτασμα απιθάνιου κάπου στη Μακεδονία...τά 'χουν κανονίσει όλα οι παλιοπουλημένοι με τους Αμερικανούς". "Μα υπάρχει απιθάνιο, πρώτη φορά το ακούω" αντέτεινα στο φίλο."Ναι μωρέ, απιθάνιο, μπιθάνιο ξέρω και γω...πάντως θέλουν να τα βάλουν χέρι για να μας έχουν στο χέρι". "Καλά και η Πελοπόννησος που κολάει;" ρώτησα. "Μα που ζεις εσύ; Δεν ξέρεις ότι η Πελοπόννησος πνίγεται στο πετρέλαιο; Να γιατί λέμε ελάτε να τα πάρετε ρε άμα τολμάτε! Τίποτα να μην πληρώσουμε να χρεωκοπήσετε να μάθετε!" μου απάντησε απορημένος. Έκλεισα το τηλέφωνο. Να πήγαινα κι άλλο πιο αριστερά δεν είχε νόημα.


Παίρνω κανά δυό γνωστούς, παιδιά εκτός πολιτικής να μάθω τι συζητιέται παραέξω. "Πελοπόννησος; Δε μου θυμίζει κάτι." μου απαντάει ο ένας. "Θα ξαναδώ το debtocracy, ή άσε καλύτερα θα είναι στο zeitgeist. Σίγουρα". Δεν τα είχα ξανακούσει. "Βρε συ, σίγουρα θα είναι κόλπα των διεθνών τραπεζιτών αυτά για να σου ελέγξουν την οικονομία. Οπωσδήποτε!Βέεεεβαια...θα το έχουν ονομάσει έτσι το σχέδιο για τον οικονομικό έλεγχο της Ελλάδας!Βρε τα λαμόγια!". Ο άλλος ήταν πιο επιφυλακτικός. Αλλά τελικά μου είπε ό,τι ήξερε.


"Δε θα σου πω πολλές λεπτομέρειες. Ξέρεις, βέβαια, ότι υπάρχει υπόγεια σήραγγα που συνδέει την Πελοπόννησσο με την Νέα Υόρκη, ο Κολόμβος που ήταν Έλληνας από την προγιαγιά του που καταγόταν από την Αμαλιάδα δεν ανακάλυψε τυχαία την Αμερική, όλα αυτά γνωστά έτσι; Τι σου λέει τώρα ο Γιώργος που είναι δικός τους, ξέρω για τη σήραγγα αλλά δείτε τι θα κάνετε γιατί έχω κι άλλα χαρτιά κρυφά, τους Κινέζους, δε σε προβλημάτησε που τα ταξί σαν κίτρινο ποτάμι ξεχύθηκαν στην Αθήνα; Μήνυμα του Γιώργου, κίτρινα τα ταξί, κίτρινοι κι οι Κινέζοι. Τους έβαλε να κάνουν τώρα απεργία ώστε να μάθουν οι Αμερικάνοι ότι τη σήραγγα θα τη δώσει αλλού. Υπάρχει και μια σύμβαση, η γνωστή σύμβαση COOPER που λέει πως ό,τι πέφτει στη σήραγγα θα βγαίνει από την άλλη άκρη σε δολάρια. Ρίχνεις στην Πελοπόννησο ας πούμε πόμολα. τσιμούχες, μπετούγιες; Δολάρια στην άλλη. Έτσι γέμισαν πέτσινο δολάριο οι Αμερικάνοι! Μα τι κάθομαι και σου λέω; Όλα αυτά τα ξέρουν όλοι. Και γι΄αυτό φτιάξανε τα CDS, ξέρεις ότι έχουν φτιαχτεί στη NASA από Έλληνες επιστήμονες που τους απαγάγανε νύχτα στην Κατοχή, με εντολή του Κίσινγκερ και μας τα ρίξανε να μας χρεωκοπήσουνε όχι για τα πετρέλαια που σου λένε αλλά για να πάρουν την Πελοπόννησο και τώρα οι Γερμανοί που την έχουνε αγοράσει από τους Τούρκους από την Οθωμανική αυτοκρατορία δε δίνουν πίσω τις κατοχικές αποζημειώσεις γιατί πρέπει να συμφωνήσει κι ο Πούτιν που έχει κλέψει το στέμμα του Τσάρου γιατί είχε υπογράψει μυστική συμφωνία ο Καποδίστριας. Κι ο Ρώσος δε συμφωνεί γιατί θέλει αντάλλαγμα την Ατλαντίδα που είναι κάπου στη Σαντορίνη. Γιατί νομίζεις ότι βουλιάξανε εκεί το κρουαζερόπλοιο; Ξεκάρφωμα για να κάνουν έρευνες οι Ρώσοι, με το Κουρσκ που δε βυθίστηκε αλλά κάνει μυστικές έρευνες!"


Τώρα έμαθα. Η κρίση του χρέους δεν ήρθε καθόλου τυχαία.




Δεν υπάρχουν σχόλια: