25 Ιαν 2012

Άλλη Μια Δικαίωση για το tyxaios.blogspot.com

Δηλαδή όχι μόνο μια. Παραπάνω.
Κοιτάξτε.
Γράφαμε από τον Ιούνιο του 2011

Populus non potest peccare ή Τα Πέντε Στάδια της Θλίψης...


και επίσης μετέπειτα, στις 8 Σεπτεμβρίου του 2011 εδώ:

Μόλις χθες ένα πολύ μεγάλο διεθνές μέσο η Wall Street Journal έγραψε:

Δεν το πιστεύετε; Απλώς διαβάστε!

Τώρα, σχετικά με εγχώριους επιστημονικούς φορείς που οψίμως κόπτονται περί της ορθότητας του Μνημονίου, όπως εδώ, με ημερομηνία 25 Ιανουαρίου του 2012!:

όπου αναφέρεται επί λέξει:
"Εξηγούν πως αν εφαρμοστεί μείωση μισθών, χωρίς να προηγηθούν οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και οι παρεμβάσεις στην αγορά προϊόντος τότε οδηγούμαστε σε αύξηση ανεργίας και παρατηρείται το φαινόμενο αύξηση των τιμών ενώ οι αμοιβές πέφτουν.
Επισημαίνεται ότι σε μια οικονομία με αγκυλώσεις και δυσκαμψίες όπως η ελληνική και με υπερβάλλουσα προσφορά στην αγορά προϊόντος και εργασίας, μια μείωση των μισθών οδηγεί σε άνοδο της ανεργίας και υποχώρηση της οικονομικής δραστηριότητας, καθώς περιορίζει τον κύριο καθοριστικό παράγοντα του επιπέδου της παραγωγής, τη ζήτηση."

Εμείς, αυτά τα γράφαμε από τις 30 Απριλίου του 2010 λίγο πριν επισημοποιηθεί η είσοδος της χώρας σε αυτήν την περιπέτεια.
Τι λέγαμε;
Διαβάστε εδώ:

Αγαπητό ΔΝΤ...!


Όπου αναφέρουμε επί λέξει:
"Οπότε μη σου κάνει εντύπωση αν θα ανεβαίνει η ανεργία ενώ θα αυξάνεται η κατανάλωση!"

Κατά τύχη; Όχι γιατί επανήλθαμε με νέο άρθρο στις 8 Οκτωβρίου του 2010 (ναι! 2010 δεν είναι λάθος!) 
αυτό:

 Τι λέγαμε; Επί λέξει:
"Αυτοί λοιπόν οδηγούνται στο "κλείσιμο", η ανεργία αυξάνεται, οι ίδιοι - οι "κλέισαντες" ντε!- τρώνε από τα "έτοιμα" γι' αυτό και οι καταθέσεις μειώνονται. Ακούς; Μειώνονται. Μη σου περνάνε το παραμύθι ότι οι καταθέσεις φεύγουνε μαζικά για φορολογικούς παραδείσους. Απλώς η επιχειρηματικότητα καταντά ασύμφορη και περιμένουν να περάσει η μπόρα τρώγοντας τα λεφτά που είχαν στην άκρη.  Κλείνοντας όμως τις επιχειρήσεις τους. Ταυτόχρονα οι εναπομείναντες απλά δεν μειώνουν το επίπεδο τιμών. Διαφορετικά πρέπει να κλείσουν! 
Και θα μου πεις, καλά που είναι η ελληνική ιδιαιτερότητα; Μα τα υψηλά επίπεδα σωρευμένου αδήλωτου πλούτου και επίσης το υψηλό ποσοστό κατοχής περιουσίας και ιδιαίτερα ακίνητης. Και οι δύο πηγές εισοδήματος θα μειωθούν σταδιακά. 
Συμπέρασμα; Ο στασιμοπληθωρισμός, όπως είδες, επιτίθεται στα εισοδήματα όλων των τάξεων. Και των εργαζομένων και των επιχειρήσεων. Δεν αφήνει απέξω κανέναν. Μη με ρωτήσεις αν "αυτοί" δεν τα 'ξεραν αυτά. Τα ΄ξεραν. Απλώς πόνταραν στη θεωρία ότι ο πληθωρισμός θα πέσει. Το γράφαν και στο Μνημόνιο. 1,9% υπολόγιζαν, πάνω από 5% θα τους κλείσει το έτος. Μη μου πεις ότι δεν το 'χεις διαβάσει ακόμα το Μνημόνιο. Απ' έξω να το ξέρεις θα σε εξετάσω. Έτσι τους έλεγε η θεωρία έτσι έγραψαν. Λάθος τους. Είπαμε η Ελλάδα είναι η απόλυτα ειδική περίπτωση."


Όχι... δεν πρόκειται φυσικά περί "προφητείας"!


Πρόκειται περί... Ισίδωρου Πόσδαγλη!


Ευχαριστούμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια: