8 Μαρ 2013

Κράτος - Απατεών!

Μετά από λίγο καιρό - απαραίτητης! - "μπλογκοαπραξίας", επανερχόμαστε.
Κράτος-Απατεών λοιπόν και αν σε τρομάζει ο τίτλος διάβασε παρακάτω. Μετά μπορείς να διαφωνήσεις, να συμφωνήσεις ή ό,τι άλλο θες.

Έρχεται λοιπόν το υπέροχο ελληνικό κράτος και βγάζει σε διαβούλευση (α, ρε Γιώργο με τα οπενγκαβ σου!) ένα νομοσχέδιο με το βαρύγδουπο τίτλο:«Ρυθμίσεις για την τροποποίηση και τη βελτίωση συνταξιοδοτικών, δημοσιονομικών, διοικητικών και λοιπών διατάξεων του Υπουργείου Οικονομικών».
Ο σχετικός σύνδεσμος εδώ: http://www.opengov.gr/minfin/?p=1803
Μέχρι εδώ καλά θα μου πεις. Μια βελτίωση όλων αυτών τη χρειαζόμαστε. Μαζί σου κι εγώ.

Έτσι όμως και διαβάσεις το νομοσχέδιο στις λεπτομέρειες θα βρεις μια διαταξούλα πολύ "πονηρή"!

Διάβασε:
"5. α. Ενστάσεις, που κατά την ημερομηνία δημοσίευσης του νόμου αυτού εκκρεμούν για εκδίκαση ενώπιον της καταργούμενης με τις διατάξεις της παρ. 1 Επιτροπής Ελέγχου Πράξεων Κανονισμού Συντάξεων, λογίζονται ως σιωπηρώς απορριφθείσες και τίθενται στο αρχείο, τα σχετικά δε παράβολα επιστρέφονται στους δικαιούχους. Κατά της σιωπηρής αυτής απόρριψης μπορεί να ασκηθεί από οποιονδήποτε έχει έννομο συμφέρον το ένδικο μέσο της έφεσης ενώπιον του αρμοδίου Τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, κατ’ εξαίρεση εντός προθεσμίας ενός (1) έτους από την ημερομηνία δημοσίευσης του νόμου αυτού."

Τι σημαίνει αυτό;

Σε απλά ελληνικά, οι δημόσιοι υπάλληλοι που ήταν επιφορτισμένοι με την εξέταση των ενστάσεων των συνταξιούχων (το ξαναγράφω ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ, όχι των εχόντων και κατεχόντων) έπεισαν τον αρμόδιο Υπουργό να περάσει σε νόμο τη δυνατότητα να πετάξουν χιλιάδες φακέλους στο αρχείο! Αδιαφορώντας βεβαίως Υπουργός και υπάλληλοι για την τύχη χιλιάδων ενστάσεων και των συνταξιούχων που τις είχαν υποβάλλει, περιμένοντας -οι αφελείς!- ότι το κράτος θα κάνει τη δουλειά του!
Αντί λοιπόν να ψηφίσει νόμο η Βουλή ώστε οι υπάλληλοι να κάνουν τη δουλειά τους, να κάνουν υπερωρίες αν θες (ανατριχιαστικό ε;) ώστε να διεκπεραιώσουν στις νόμιμες προθεσμίες τις ενστάσεις, τούτοι εδώ εξαναγκάζουν χιλιάδες ανθρώπους και οικογένειες να καταφύγουν στο Ελεγκτικό Συνέδριο! Με τα γνωστά έξοδα, τις γνωστές αργές και χρονοβόρες διαδικασίες και την ταλαιπωρία.

Πρόσεξε: ΟΛΕΣ οι υποθέσεις απορρίπτονται με μια φρασούλα! ΟΛΕΣ! Από τυπικές, μικρές ασήμαντες μέχρι τις πιο σύνθετες!

Συνέπειες;
-Για τους υπαλλήλους που είχαν το "άγχος" πως θα ανταποκριθούν στις προθεσμίες των ενστάσεων: Χαράς Ευαγγέλια! Όλες οι υποθέσεις έτσι "με τη μία" που λένε, στον κάλαθο των αχρήστων και χωρίς διάκριση. Μπράβο Υπουργέ μας!

Για τους πολίτες;
-Απώλεια του δικαιώματος να εξεταστεί η υπόθεσή τους σε δεύτερο βαθμό από τη διοίκηση, χωρίς να χρειαστεί να υποστούν έξοδα και ταλαιπωρία στα δικαστήρια.

Για το κράτος;
-Έσοδα από τα παράβολα στο Ελεγκτικό Συνέδριο από τις χιλιάδες των -αναγκαστικών! -προσφυγών


Ο επίλογος;
Δεν φταίει καμία Τρόικα και κανένας Γερμανός. Καμία Μέρκελ ή Τόμσεν.
Όταν μέσα στην κρίση έρχεται αυτό το κράτος να επιβαρύνει αλύπητα τους συνταξιούχους, να απαλλάξει από φόρτο εργασίας τους υπαλλήλους του και να δημιουργήσει -πατώντας πάνω σε δικαιώματα και νόμους - χάος στα πινάκια του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ΠΟΙΟΣ ΦΤΑΙΕΙ;

Κρίμα κύριε Σαμαρά μου! Πολύ κρίμα!